Myndighetene i Dubai har nettopp inngått avtale om på kjøpe 200 Teslaer av Model S og Model X, skriver The National, som er en avis eid av De forente arabiske emirater.

Alle bilene skal bli en del av emiratets taxiflåte.

Avtalen er en del av Dubais planer om overgang til en grønnere økonomi og et smartere samfunn.

– Det er også en del av «Dubai Smart autonome Mobility Strategy» med sikte på å forvandle 25 prosent av alle reiser til selvkjørende reiser innen 2030, sier sjefen for vei- og transportmyndighetene i Dubai, Mattar Al Tayer, til avisen.

Nytt kontor

Al Tayer signerte avtalen sammen med Tesla-sjefen Elon Musk i forbindelse med at elbilprodusenten åpnet et nytt kontor i Dubai.

– Det har også forbedret autopilot-systemet ved å gå fra delvis selvstyrende til et fullstendig selvstyrende førermiljø, for således å slippe behovet for en menneskelig sjåfør, sier Al Tayer.

De selvstyrende egenskapene til de innkjøpte Teslaene skal nå testes ut av taxinæringen i Dubai.

Tesla slapp tidligere i år en oppdatering med nye funksjoner på bilene sine. Maskinvaren som skal til er på plass, men programvaren er ennå ikke der for at bilene skal være helt selvkjørende. Oppgraderingen er et ledd i utvikling av Autopilot-systemet, slik at bilene i fremtiden vil kunne bli selvkjørende.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Teslas nye «folke-SUV» gjør 0–100 km/t på 3,4 sekunder
DN har testet Tesla Model X. Dette er dommen.
04:19
Publisert: