Det nye skipet skal etter planen være klart sommeren 2020 og vil ha en kapasitet på 1.200 passasjerer og over 400 biler. Dette vil ifølge Fjord Line utgjøre en dobling i forhold til dagens kapasitet. 

– Skipet blir lyst og luftig med en tydelig skandinavisk profil på innredningen. Barn og barnefamilier får også sin egen avdeling hvor de kan boltre seg. Dette blir et helt nytt fergekonsept i det norske og danske markedet, sier konsernsjef Rickard Ternblom i Fjord Line i en pressemelding fredag. 

Fra 2014 til 2016 økte antall passasjerer med 26.000 og antall biler med 7.400 på ruten mellom Kristiansand og Hirtshals, ifølge Fjord Line. Det nye skipet skal bygges ved det australske verftet Austal Ships Pty Ltd. 

– Dette er en ny milepæl i Fjord Lines utvikling. Vi har lyktes meget godt på ruten de siste årene og er strålende fornøyde med å ha bestilt et nytt skip, sier Ternblom.

Skipet har en toppfart på 40 knop og reisetiden mellom de to byene vil være 2 timer og 15 minutter. (Vilkår)

Slik bruker du de fire siste ukene før Oslo Maraton
Marthe Myhre har rekorden i Oslo Maraton på kvinnesiden med den sterke tiden 02.43.31. Her gir hun sine tips for de siste fire treningsukene frem til 16. september.
02:39
Publisert: