Ifølge Bane Nor gjelder konkursbeskyttelsen fra 18. januar og sikrer at entreprenørkonsernet kan forhandle uforstyrret med banker og kreditorer i 120 dager fremover.

Bane Nor driver nå i mellomtiden med omfattende oppfølging mot de nær 100 underleverandørene til Condotte i Norge.

– Noe av det viktigste for oss i Bane Nor og Follobaneprosjektet er å sikre fremdriften og minimalisere de økonomiske konsekvensene, både for prosjektet og de enkelte underleverandører, sier prosjektdirektør Per David Borenstein.

I en pressemelding beklager prosjektdirektøren at underleverandører som har levert godt arbeid nå møter usikkerhet for kommende oppgjør.

Uavklart

Konsekvensene av Condottes dårlige likviditet og nå konkursbeskyttelse har det norske jernbaneinfrastrukturforetaket ikke full oversikt over.

Follobane-utbygger har søkt konkursbeskyttelse

– Det vil trolig bli enkelte konsekvenser av dette, men det er for tidlig å si hvor store og hvilke det kan medføre, sier Bronstein.

Italienske selskapet Condotte har to av de fem totalkontraktene for bygging av Follobaneprosjektet. Disse er bygging av de innerste kilometerne av tunnelen mot Oslo sentrum og selve innføringen av ny bane Ski-Oslo på Oslo sentralstasjon.

Condotte hadde allerede sist sommer likviditetsproblemer som medførte forsinkede oppgjør til deres underleverandører.

Lover penger til Follobanen

Bane Nor oppgir at den positive utviklingen som var forventet deretter ikke har kommet, og at grunnen angivelig er manglende oppgjør for utførte prosjekter i andre land. Ledere i Follobane-prosjektet besøkte sist uke selv selskapet i Roma for å bli orientert om situasjonen. Bane Nor varsler at de vil følge utviklingen nøye.(Vilkår)

Med denne kommer du deg ut av brøytekanten
Subaru XV viser seg fra sin beste side når været er på sitt verste.
01:14
Publisert: