Det skyldes at etaten skal være nær å løse problemet med at deler av fregatten ligger på havbunnen, skriver Bergens Tidende.

De siste ukene har Forsvarsmateriell sett på alternativer for å få løftet det problematiske partiet av fartøyet. Etter det avisa kjenner til, er etaten nå svært nær en løsning. Løsningen skal fortsatt innebære bruk av løftekjettinger.

I Forsvarets oppdateringer om aktivitetene på havaristedet, står det også at en kranlekter lørdag morgen begynte å trekke de siste løftekjettingene under skipet.

– Om vi nærmer oss en løsning og hva den eventuelt blir, kan jeg ikke si noe om. Hevingen skjer når all detaljplanlegging er på plass og været er bra, sier kommunikasjonsrådgiver Vigdis Hvaal i Forsvarsmateriell.

Sjøforsvarssjef Nils Andreas Stensønes sa til NRK fredag at de håper å starte hevingen i midten av denne måneden.

Pressevakt Elisabeth Eikeland i Forsvarets operative hovedkvarter sier at de håper å kunne komme med mer informasjon om hevingen over helgen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Fire sparetips som hindrer kontoen å gå tom
02:27
Publisert: