Det fremkommer i en pressemelding fra selskapet tirsdag.

Tirsdag kom beskjeden om at passasjerene om bord på skipet MS Fridtjof Nansen blir bedt om å holde seg på lugarene inntil resultatene av testingen av mannskapet er klar, opplyser selskapet.

– Vi tar alle forholdsregler. På MS Roald Amundsen er så å si alle besetningsmedlemmene som har testet positivt uten noen form for symptomer. Derfor har vi bestemt oss for å teste alle i mannskapet på ekspedisjonscruiseskipene MS Spitsbergen og MS Fridtjof Nansen for å være på den helt sikre siden. Også alle gjestene på begge ekspedisjonscruiseskipene får tilbud om å teste seg, sier pressevakt Øystein Knoph i selskapet.

Skipet har 171 passasjerer og 162 besetningsmedlemmer om bord, og er underveis på et toukers cruise fra Hamburg.

Fire av mannskapet om bord er isolert med lette forkjølelsessymptomer, opplyste selskapet om på mandag.

Skipet MS Spitsbergen er tirsdag på vei til Tromsø fra Svalbard, og den planlagte ankomsten er onsdag ettermiddag.

Om bord på dette skipet er det 64 gjester og en besetning på 70.

Hurtigruten opplyser at de ikke har fått levert testutstyr til skipet grunnet dårlig vær, og derfor har skipet valgt å seile til Tromsø slik at alle kan bli testet, ifølge pressemeldingen.

Videre opplyser skipslegen om bord på Spitsbergen at det ikke skal være mistanke om Covid-19 om bord.

Ekstern granskning

Mandag kunngjorde Hurtigruten at de har hyret inn DNV GL til å gjennomføre en full ekstern granskning av smitteutbruddet om bord på MS Roald Amundsen.

Allerede innrømmer selskapet flere feil i håndteringen.

– Den foreløpige gjennomgangen av det som har skjedd på MS Roald Amundsen viser flere avvik fra prosedyrene våre. Det er ikke godt nok. Det har skapt en krevende og alvorlig situasjon. Til våre gjester, ansatte og alle som er glad i Hurtigruten, vil jeg beklage dette, sier konsernsjef i Hurtigruten, Daniel Skjeldam i pressemeldingen.

Brudd på karanteneregler

De har blant annet oppdaget brudd på karantenereglene.

– Etter smitteutbruddet på MS Roald Amundsen har vi avdekket flere brudd på rutiner, blant annet når det gjelder karantene for utenlandsk mannskap og deling av informasjon internt i selskapet, sier kommunikasjonssjef Rune Thomas Ege i Hurtigruten.

– Vi har vi gjort feil. Informasjon om råd, anbefalinger og avtaler med Folkehelseinstituttet (FHI) har ikke blitt videreformidlet internt. Dette skyldes svikt i våre interne informasjonsrutiner. Det beklager vi på det sterkeste, uttaler Ege.

Samtidig understreker selskapet at de aldri har prøvd å skjule noe.

– Men det er viktig for oss å understreke at vi har aldri prøvd å skjule noe eller holde tilbake informasjon. Manglende og for dårlig tilgang på informasjon internt i selskapet har ført til at vi ikke har klart å ha en god og åpen nok kommunikasjon ut av selskapet de siste dagene, ifølge Ege.

Alle ekspedisjonscruise-seilinger stanses inntil videre

Skipene MS Fridtjof Nansen og MS Spitsbergen legges til kai når de nåværende cruisene i løpet av de neste dagene avsluttes, ifølge pressemeldingen.

Mandag besluttet selskapet at alle slike seilinger inntil videre skal stanses.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.