Flere veistrekninger i Norge får i tiden fremover gjennomsnittsmåling. Det er flere lange tunneler blant strekningene som nå får slik måling.

Ifølge NRK avslo først Samferdselsdepartementet en søknad fra Vegdirektoratet om gjennomsnittsmålinger, men representanter fra Arbeiderpartiet og SV foreslo at Stortinget skulle gå inn for det, samt innvilge en generell snittmåling på de mest ulykkesutsatte veistrekningene.

Forslaget ble stemt over i juni og fikk flertall. De eneste som stemte nei var representanter fra Høyre og Fremskrittspartiet.

De to undersjøiske tunnelene til Ellingsøya og Valderøya ved Ålesund er to av flere strekninger som vil få gjennomsnittsmåling.

I Nordland kan det komme snittmåling i Korgfjelltunnelen på E6 og Toventunnelen på fylkesvei 78 mellom Leirfjord og Vefsn. På Østlandet er det også flere aktuelle strekninger.

– Blant annet riksvei 2 sør for Kongsvinger mot svenskegrensen. På fylkesvei 170 mellom Kringen og Mork er det tidligere gjort vurderinger som tilsier at det er aktuelt med automatisk trafikkontroll, sier fungerende regionveisjef Grete Storløpa.

I Trøndelag blir det montert utstyr for gjennomsnittsmålinger i Væretunnelen og Stavsjøfjelltunnelen på E6 mellom Trondheim og Stjørdal i høst. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Nokia selger hele kartvirksomheten

USA produserte 9,511 millioner fat olje per dag i mai

Obama må ruste seg til klimakamp i domstolene

Se DNTV: - Kan ikke bli noe annet enn verdens beste bil

- Kan ikke bli noe annet enn verdens beste bil
Slik høres det ut når AMG har tuklet med Mercedes-motoren.
03:15
Publisert: