– Vi er selvsagt svært glade, sier Alexandros Tsetsis, kontraktsjef og pressetalsmann for SRBG i Norge, i en pressemelding.

SRBGs konkurrenter PNC Norge og Skanska klaget begge på tildelingen av oppdraget ved Beitstadsundbrua i Nord-Trøndelag.

Torsdag kveld ble det imidlertid kjent at Statens vegvesen opprettholder at SRBG får oppdraget.

– Godt fornøyd

– Klagene fra PNC Norge og Skanska har ikke blitt tatt til følge, og vi er godt fornøyd med den profesjonelle håndteringen Statens vegvesen har vist også i denne delen av konkurransen, sier Lu Wei, prosjektdirektør i selskapet i Norge.

Broen mellom Steinkjer og Verran skal bli 580 meter lang, ifølge NTB. Kineserne har tilbudt seg å bygge den for 277 millioner kroner og ble tildelt kontrakten i begynnelsen av måneden. I forrige uke klaget imidlertid de to konkurrentene på vedtaket.

– Våre jurister har nå vurdert samtlige punkter i klagene fra de to entreprenørene. Konklusjonen er at det ikke er grunnlag for å endre tildelingen, sier prosjektleder Jo Bernt Brønstad i Statens vegvesen, ifølge NTB.

Flere broer

SRBG satser tungt på brobygging i Norge, og er allerede i gang med den 1533 meter lange Hålogalandsbrua i Nordland, også det på oppdrag fra Statens vegvesen.

– Vi er derfor svært fornøyd med dagens budskap fra Statens vegvesen. For å sikre best mulig oppstart av prosjektet vil vi nå fortsette dialogen med våre lokale leverandører og samarbeidspartnere i Trøndelag. Vi ser nå frem til et godt samarbeid med Statens vegvesen og rådgivingsselskapet COWI i forbindelse med byggingen av Beitstadsundbrua, sier Alexandros Tsetsis.(Vilkår)

Går det an å få boliglån på to minutter i DNB? Se hvordan det gikk da DNs journalist testet
02:04
Publisert: