Arbeidet er startet på bakgrunn av et stort antall ulykker med elsparkesykler, opplyser Hareide til Bergens Tidende.

– Vi har det siste året hatt et stort antall ulykker med elsparkesykler – mange svært alvorlige, og svært mange som følge av ruspåvirket kjøring, uttaler han til avisen.

Han vil begynne med å vurdere regelverket om parkering på fortau og gangvei.

Samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) er bekymret for antall ulykker med elsparkesykkel.
Samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) er bekymret for antall ulykker med elsparkesykkel. (Foto: Vidar Ruud)

Misnøye i hovedstaden

Dagens Næringsliv har tidligere omtalt elsparkesyklene og hvordan situasjonen oppleves i Oslo. Voi-sjef Christina Moe Gjerde har gått ut og kritisert Oslo-politikerne for å ikke gjøre nok for å skape ryddige forhold for elsparkesykler i hovedstaden.

– Byen oversvømmes av sparkesykler og ingen kommersiell aktører er alene er tjent med å få på plass ordnede forhold, sa Moe Gjerde til DN og la til:

– Vi savner politisk lederskap og handlekraft.

Ifølge Moe-Gjerde er Oslo den byen i Europa med minst ordnede forhold når det gjelder mikomobilitet og viste til forholdene er bedre i Trondheim. Der har kommunen en samarbeidsavtale med Voi og Tier og har satt opp egne parkeringsstativer.

– De var proaktive, mens der er Oslo kommune reaktive, sa Moe Gjerde.

Byråd for miljø og samferdsel i Oslo, Arild Hermstad (MDG), har på sin side etterlyst handling fra regjeringen.

– Nå må samferdselsministeren Hareide komme på banen og rydde opp i elsparkesykkelkaoset som hans forgjengere fra Frp-bidro til. Det er gøy med sparkesykler, vi trenger at regjeringen gi oss muligheten til å regulere dette så det ikke blir kaos eller trafikkfarlig, skrev Hermstad til DN.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.