40 år etter at konkurranse erstattet regulering i resten av økonomien, er det på tide å avvikle prisreguleringen for drosjer også, konkluderer tilsynet i en rapport VG omtaler fredag.

– Vi ønsker å fjerne begrensningene som dagens prisregulerte løyvesystem gir. Vi forslår derfor at alle som vil drive åpent og seriøst, skal få kjøre drosje, sier Konkurransetilsynets direktør Christine B. Meyer.

Det betyr at det også blir fritt fram for en aktør som Uber eller andre som ønsker innpass i bransjen. Meyer understreker at tilsynet fortsatt ønsker strenge krav til kvalitet, slik at passasjerene skal føle seg trygge.

– Vi ser derfor for oss at det åpnes for flere ordinære selskaper, og at løyvet blir knyttet til selskapet og ikke til hver enkelt bil.

Markedstilpasning

Meyer mener avregulering vil føre til at drosjeselskapene må tilpasse seg markedet og tilby sine tjenester når folk faktisk trenger dem.

Roger Hansen i Norsk Transportarbeiderforbund, LO-forbundet som organiserer drosjesjåførene, er svært kritisk.

– Hvis alle skal kunne få løyve, får vi kaos og høyere priser, med mange useriøse aktører, advarer han.

Les også:
Slik kan fastrentelån bli høyaktuelt
Marine Harvest bytter «bransje»
USA i dag: Virgin vil kappkjøre med Tesla  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.