Hurtigruten blør fortsatt og fikk et negativt resultat før skatt på 42 millioner Euro, tilsvarende 416 millioner norske kroner.

Konsernsjef Daniel Skjeldam mener likevel selskapet er på rett kjøl. For selskapet var det en viktig milepæl at driftsresultat ble snudd i løpet av kvartalet og at kontantstrømmen endte på 5,8 millioner kroner.

Selskapet omsatte for nesten 1,5 milliarder kroner i annen kvartal og har en positiv kontantstrøm for første gang etter koronapandemien.

– Tatt i betraktning hva vi har vært gjennom de to siste årene, ser det veldig positivt ut, skriver konsernsjef Daniel Skjeldam i en børsmelding.

Ifølge selskapet er alle operasjoner tilbake til normalen etter pandemiårene. Hittil i år har likevel selskapet tapt over en milliard kroner på bunnlinjen. I 2021 ble underskuddet 2,66 milliarder kroner. Siden inngangen på 2020 har Hurtigruten tapt 5–6 milliarder kroner.

I desember i fjor fikk Hurtigruten konkurranse om cruisetrafikken langs norskekysten fra Havila Kystruten.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.