Det er knappest mulig å forstå omfanget av infrastruktur-utbyggingen i Kina de siste årene. Veier, jernbane, undergrunnsbaner og bygninger er kommet på plass i rekordtempo.

Siste på stammen er en av verdens lengste lyntog-strekninger som åpner for de første passasjerene førstkommende torsdag.

Linjen mellom Shanghai og hovedstaden i Yunnan-provinsen Kunming er 2252 kilometer og går gjennom fem provinser, og skal gå unna på 10 timer og 36 minutter, skriver Shanghaiist.

Ifølge togselskapet Wang Jinda som skal drifte strekningen er toppfarten 330 kilometer i timen, skriver RT.com.

Det tilsvarer at man kunne kommet seg fra Oslo til Trondheim med tog på cirka 2 1/2 time. 

Nesten hele Kina forbundet

Turen fra Shanghai til Kunming med ordinær jernbane tar i dag mellom 35 og 40 timer.

Den nye strekningen forbinder en rekke turistmål som Hangzhou, Nanchang, Changsha og Guiyang, skriver China Daily.

29 av Kinas 31 provinser er nå forbundet med lyntog, som totalt utgjør en strekning på mellom 19.000 og 20.000 kilometer. 

Planen er at nettet med lyntog skal utvides til 30.000 kilometer i 2020 og videre til 40.000 kilometer i 2030.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Tårene triller når Knut (94) forteller historien om stolen han sitter i
Slik havnet Kong Haakons stol på rommet til Knut (94).
05:21
Publisert: