Politiet besluttet fredag å innføre midlertidig bevæpning i de største byene samt på Oslo lufthavn etter det antatte terrorangrepet i Stockholm. Med påskeferien for døra vil det være mange mennesker på mange turiststeder.

– Med det store antallet turister, har vi valgt å bevæpne hele politidistriktet fordi våre patruljer jobber på kryss og tvers i hele distriktet. Med hensyn til store folkemengder og alle turistene fant vi det forsvarlig nå å bevæpne også de delene av distriktet som ikke er byer, sier politimester Christine Fossen til NRK.

Sør-Øst politidistrikt omfatter fylkene Buskerud, Vestfold og Telemark.

Ikke økt trusselbilde i Norge

Politidirektoratet opplyser lørdag at bevæpningen er på samme nivå som ble innført fredag kveld.

– Vi har vært i kontakt med svensk politi på morgenkvisten og har fått rapportert at det har vært rolig gjennom natten. Det er ikke noen ytterligere dramatikk. Etterforskningen pågår jo for fullt, og det kan ta tid. Det er ikke noe som knytter denne hendelsen til Norge. Det er ingen forhøyet trusselsituasjon i Norge, slik vi vurderer det, sier beredskapssjef Knut Smedsrud i Politidirektoratet til NRK.

Det er foreløpig uklart hvor lenge den midlertidige bevæpningen vil gjelde. Det vurderes fortløpende.

PST vurderer

Etter angrepet i Stockholm innførte alle politidistriktene økt patruljering, mens noen politimestre besluttet bevæpning av patruljer på utsatte steder. Politiet er nå bevæpnet i byene Oslo, Bergen og Trondheim, samt på Oslo lufthavn. Politiet i Sør-Vest, som omfatter Stavanger, valgte å ikke innføre bevæpning.

PST opplyste fredag at de fortløpende vurderer om hendelsen i Stockholm påvirker trusselbildet i Norge. Justisdepartementet opplyser at PST ikke har endret sin vurdering av terrortrusselbildet mot Norge.

– Regjeringen holdes orientert om situasjonen. Politiet, PST og andre bidrar til vårt oppdaterte situasjonsbilde, uttalte justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) fredag kveld.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

- Det er ikke noen drømmesituasjon å være min mann
Da Line Solberg Tomre (44) fant ut at hun måtte ha et sted for seg selv; skaffet hun nesten alt i hjemmet sitt gratis på finn og gjenbruksstasjoner.
02:16
Publisert: