NRK har fått innsyn i et brev fra 13. september der Jernbanedirektoratet skriver at deres foreløpige vurderinger «viser at Go-Aheads tilbud synes å ha en usunn økonomisk profil, med den følgen at Jernbanedirektoratet vurderer å avvise tilbudet».

Én måned senere vant Go-Ahead anbudskonkurransen. Det britiske togselskapet hadde et tilbud som var 21 prosent lavere enn tilbudet fra NSB og svenske SJ, som også deltok i kampen om kontrakten.

Les også: Feil velkomst dnPlus

– Da vi fikk inn den siste runden med tilbud, så var prisene lave. For oss var det da naturlig å faktisk kikke på om de var så lave at det var grunnlag for å tro at det ikke går økonomisk. Så da tok vi en ekstra runde for å sjekke ut det, sier jernbanedirektør Kirsti Slotsvik.

3. oktober, kun to uker før vinneren ble kåret, ble det holdt et møte mellom Jernbanedirektoratet og Go-Ahead. I referatet fra møtet står det at det var et forhandlingsmøte, noe som i tilfelle er i strid med anbudsreglene, ifølge NRK.

Jernbanedirektør Kirsti Slotsvik avviser at det var et forhandlingsmøte.

– Det beste eksempelet på det er at tall som de la fram i siste tilbud, er d

e tallene som ligger i kontrakten. Så der skjedde det faktisk ingenting, sier hun til kanalen.

Go-Ahead ønsker ikke å stille til intervju om saken, men sier de forholder seg til prosessen Jernbanedirektoratet har kjørt.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

MDG-Lan kan smile. Nå er det teknisk mulig å ta neste store steg for å gjøre Oslos trafikk grønnere
02:06
Publisert: