Klokken 12 kunngjør jernbanedirektør Kirsti Slotsvik hvem som tildeles den første trafikkpakken som er lagt ut for konkurranse om togtrafikken i Norge.

Statsselskapene NSB og svenske SJ er i tillegg til britiske Go-Ahead de tre som er aktuelle for å kjøre tog fra Oslo til Sørlandet og Stavanger. Jernbanedirektoratet bekreftet i august at de tre tilbyderne var plukket ut til separate forhandlinger om et endelig tilbud i togkonkurransen. Den valgte operatøren får kontrakt for en periode på inntil ti år og kan starte opp trafikken fra desember 2019.

Ifølge Aftenposten er Go-Ahead et privat selskap hjemmehørende i Newcastle i England. Det er den største jernbaneaktøren i Storbritannia og den største bussaktøren i London.

Fristen for å komme med anbud gikk ut 1. mars. Jernbanedirektoratet skulle etter planen bestemme seg allerede i juni, men den endelige avgjørelsen ble utsatt til i høst.

Tidligere Rema-butikkeier: – Du er ikke kjøpmann lenger, men en slave
Tidligere Rema-kjøpmann Vibecke Wiik får et sug i magen når hun nærmer seg butikken hun drev i tre år. Her forklarer hun hvorfor.
03:08
Publisert:

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.