– Vi går opp fra syv til ti ukentlige direkteflyvninger til Manchester i sommerprogrammet som tar til først i april. Av disse vil to gå fra Bergen, resten fra Oslo, sier Knut Morten Johansen i SAS.

Han sier selskapet har en klar og kraftig vekst i etterspørselen etter at Ole Gunnar Solskjær overtok som midlertidig manager i storklubben.

– Absolutt. Dette er ett av tilfellene hvor jeg har lyst til å bryte SAS' regel om ikke å oppgi passasjertall av konkurransehensyn. Men vi er svært tilfredse med utviklingen. Derfor setter vi også inn større fly i tillegg til å øke antall avganger, sier Johansen, som er SAS' pressesjef i Norge.

Kan også se Liverpool

Ifølge Johansen var «fotballruten» Oslo–Manchester en bra operasjon for SAS også før Solskjær-veksten.

– Manchester er en bra flyplass, et bra utgangspunkt også for Liverpool, sier han.

Liverpool ledet lenge den engelske ligaen, men ligger nå ett poeng bak Manchester City.

Manchester United har klatret på tabellen under Solskjærs ledelse, og ligger nå på fjerdeplass –13 poeng bak byrivalen City.

Kan følge etter

Norwegian utelukker ikke at de vil følge SAS' Manchester-opptrapping:

– Vi opplever økt interesse for reiser til Manchester etter at Solskjær overtok som midlertidig manager i United og vurderer å øke antall avganger i høst, sier Lasse Sandaker-Nilsen i selskapet.

Flyselskapene gir ikke selv sine faktiske passasjertall til de enkelte destinasjonene til nærmere illustrasjon av Solskjær-effekten.

Det gjør imidlertid Avinor – over summen avreiste passasjerer til det enkelte land og flyplass. Avinors offentlige februartall er ventet om få dager.

– Vi vet også at det går mange fotballreiser for eksempel med KLM via Amsterdam, sier Avinors pressekontakt.

Svært god start

Ole Gunnar Solskjær har nå ledet Manchester United i 14 kamper. Det har gitt 11 seire, to uavgjorte og ett tap.

Det eneste nederlaget kom i første kamp av dobbeltoppgjøret mot franske PSG, da Manchester United tapte 2–0 på hjemmebane.

Tapet viste seg imidlertid ikke å ha noe å si, ettersom United etter en sen straffescoring vant 3–1 i Paris onsdag og gikk videre på bortemålsregelen til kvartfinalen i Champions League.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Ryanair-sjefen: – En bør snakke sant om Norwegian: Forretningsmodellen deres er ødelagt
01:51
Publisert: