Bymiljøetaten har i løpet av helgen forberedt seg for brøyting og bortkjøring av snø fra fortauer, men de varslede mengdene snø kan skape utfordringer for fremkommeligheten tirsdag morgen.

Etaten opplyser at det erfaringsmessig kan ta noe ekstra tid å rydde alle veiene når det kommer større mengder snø.

– Det kan bli enkelte avvik i normal fremkommelighet de nærmeste dagene, men vi skal jobbe på høygir for å holde Oslo fremkommelig og trygg, sier Joakim Hjertum i Veiseksjonen i Bymiljøetaten.

Det er få snødeponier i Oslo, opplyser Hjertum. Når forholdene blir så krevende som det som meldes natt til tirsdag, blir det en utfordring å få store mengder snø raskt vekk fra gater og fortau.

– Dersom vi må anlegge store snøranker når vi brøyter, må vi i morgen prioritere å holde fortauer åpne og trygge. Dette kan stedvis gå på bekostning av sykkelfelt, også der disse er prioriterte. Vi vil kjøre bort snøen fra slike så raskt det lar seg gjøre å tilbakestille dem til høy standard, sier Hjertum.

Også Statens vegvesen ber bilister kjøre forsiktig fordi det er meldt vanskelige kjøreforhold i Oslo, Akershus og Østfold i forbindelse med mye snø og stedvis sludd.

– Alle våre entreprenører er ute og i beredskap. Vis hensyn til dine medtrafikanter på veien, senk farten og kjør etter forholdene, skriver Vegtrafikksentralen øst på Twitter.(Vilkår)

Her kollapser gulvet på børsen i Jakarta
Bilder fra overvåkningskamera viser hva som skjer da gulvet sviktet på børsen i Jakarta.
00:25
Publisert: