Posten vurderer å selge og privatisere selskapet Bring Frigo as, som er temperertavdelingen i Bring. Bring Frigo driver transport og lagring av kjøle- og frysevarer, også kalt temperaturregulert logistikk av matvarer.

Ansatte orientert torsdag

De ansatte i selskapet ble torsdag orientert om at det er startet drøftinger med fagforeningene om virksomhetsoverdragelse av ansatte fra Posten Norge as til Bring Frigo as. Rundt 130 ansatte er berørt.

– Vi vil drive dette som et eget selskap, og det arbeides nå med konkrete alternativ som kan lede til et salg av Bring Frigo as, sier John Eckhoff, pressesjef i Posten.

Han sier Posten gjennom sommeren og høsten har gjort sonderinger på om det finnes samarbeidskonstellasjoner som kan styrke selskapet og sikre arbeidsplassene.

Har tapt 124 mill. på tre år

Eckhoff opplyser at selskapet slet tungt i fjor med store underskudd, men at Bring Frigo de siste tre månedene har tjent penger. Bring-selskapet omsatte for rundt 979 millioner kroner i fjor. De tre siste årene er det samlede resultat før skatt minus 124 millioner kroner.

Eckhoff kan ikke si noe om pris på selskapet.

Positive ansatte

– I utgangspunktet er vi positive til salg, sier Håvard Sivertsen, forbundssekretær i LO-forbundet Postkom.

Han sier det er best for alle parter på sikt hvis det kommer inn nye eiere som vil satse og kan denne bransjen. Spesielt hvis alternativet er at Posten legger ned.

– Vi er mest opptatt av sikre gode arbeidsplasser med tariffavtale, og at norske sjåfører kjører i Norge, sier Sivertsen.

Posten Norges virksomhet i Norge og Norden er delt inn i to hoveddeler der Posten betjener privatmarkedet og Bring bedriftsmarkedet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.