I fjor ble det slutt på postombæring på lørdager som følge av et dramatisk fall i antall brev de siste årene.

– Neste naturlige skritt i tilpasningen av tjenestetilbudet til markedsutviklingen er reduksjon i antall dager for postomdeling, slik det er gjort i flere andre europeiske land, skriver posten i sin kvartalsrapport for tredje kvartal.

Allerede er det planlagt å kutte antall postterminaler fra ni til tre og antall postfly fra sju til tre ved årsskiftet. Dette innebærer også at et stort antall ansatte mister jobben.

Omstridt

Dersom det skal kuttes i antall dager med post, må det bestemmes av Stortinget. Debatten har på nytt blitt aktuell etter at regjeringen i statsbudsjettet foreslo å kun bevilge 165 millioner kroner for å sikre postombæring fem dager i uken i 2018 – noe som er 540 millioner kroner mindre enn det Posten hadde bedt om.

Flere opposisjonspolitikere har hevdet at dette vil føre til forringet posttilbud, og kanskje også et kutt i antall dager.

I sin kvartalsrapport skriver Posten at det er «helt nødvendig med større regulatorisk handlingsrom for raskere å kunne tilpasse tjenestetilbudet til markedsutviklingen.»

Avviste skjult agenda

I en debatt på NRK tirsdag avviste samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) at de lave bevilgningene til Posten var del av en plan om å kutte i tilbudet.

– Det ligger ingen skjult agenda i dette. Dette går på å prøve å bevilge det som er riktig. Stortinget har sagt at de ønsker postombæring fem dager i uken. Hvis vi skal endre på det i framtiden, blir det en ny debatt i Stortinget først, sa Solvik-Olsen.

(©NTB)(Vilkår)

Kolonial-gründeren personlighetstestet av Eia og Brenna: – En typisk topplederprofil
For åpen scene på DNs konferanse om rekruttering for fremtiden fikk gründer og Kolonial-sjef Karl Alveng Munthe-Kaas resultatet av testen.
04:43
Publisert: