– Jeg kan bekrefte at politiet som er stasjonert på Stavanger Lufthavn, Sola gikk til pågripelse av en kvinnelig kabinansatt på et SAS-fly som skulle til København søndag formiddag. Årsaken var mistanke om promille, sier operasjonsleder Victoria Hillveg i Sørvest politidistrikt til avisa.

Det ble tatt en blodprøve av kvinnen som bekreftet at hun hadde promille. Selv om promillen var lav, ser politiet svært alvorlig på saken.

– Når det gjelder fly og sikkerhet, så er det nulltoleranse når det kommer til å ha promille på jobb. Passasjerene skal aldri tvile på sikkerheten når de er ute og flyr. De skal føle seg trygge, sier Hillveg.

Flyet som skulle til København fikk aldri lettet, og ble kansellert med årsakskode «operational reasons». Sørvest politidistrikt har opprettet en straffesak mot kvinnen.

Pressekontakt i SAS, Tonje Sund, sier til avisen at de håndterer saken etter gjeldende regler.

– SAS har klare rutiner for oppfølging, og ser svært alvorlig på hendelsen. Sikkerheten er høyeste prioritet og vi har nulltoleranse for alkohol i tjenesten.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.