Foreningene ber også om at taxfree-poser ved avgangsutsalgene blir forseglet, ifølge medlemsbladet for Parat Luftfart.

De tar også til orde for at det må innføres forbud mot taxfree-salg av små miniatyrflasker med brennevin, ifølge Flysmart24.

– Vi ser at passasjerer stadig oftere drikker seg overstadig beruset og slår seg vrange om bord. Dette truer sikkerheten for alle, sier leder René-Charles Gustavsen i Norwegian Kabinforening til Parat Luftfart.

Gustavsen understreker at de ikke ønsker å stanse taxfree-salget, men vil ha bedre kontroll. Han oppfordrer Avinor til å dempe salget av alkohol på norske flyplasser og får støtte fra leder Martinus Røkkum i SAS Norge Kabinforening.

Begge lederne sier at passasjerer som drikker medbrakt alkohol på flyet, er et økende problem.

Overfor Parat Luftfart bekrefter Luftfartstilsynet at antall innmeldte saker med passasjerer som lager bråk på norsk fly, økte fra 161 saker i 2017 til 254 saker i fjor. Gustavsen tror det egentlige tallet er langt høyere. Han mener det er en underrapportering hos selskapene.

Avinor opplyser at de er i dialog med de ulike aktørene på norske flyplasser.

– Vi er i dialog med flyselskapene og med de kommersielle aktørene på flyplassen om hvorvidt det skal innføres tiltak, men det er ikke besluttet noe, sier kommunikasjonssjef Joachim Westher Andersen i Avinor.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.