Siemens tapte i anbudskonkurransen som Sporveien hadde utlyst i forbindelse med anskaffelse av 87 nye trikker som skal være på plass i løpet av 2024.

Det ble det spanske selskapet Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles SA (CAF) som fikk kontrakten 11. juni, men Siemens leverte inn en midlertidig forføyning til Oslo byfogdembete 26. juni for å stoppe signeringen av avtalen.

Selskapet krevde innsyn i kontrakten og dokumenter fra forhandlingene med CAF, men retten avviste kravet i august og ga Sporveien medhold.

Siemens har nå trukket saken, og dermed kan anskaffelsesprosessen gå videre.

– Vi er glade for at retten er enig i de vurderingene vi har gjort og ser fram til å fortsette samarbeidet med CAF, sier ansvarlig for trikkeanskaffelsen i Sporveien, Marianne Vik, i en pressemelding.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.