Uber er et nettverkstransportselskap som forbinder passasjerer med sjåfører med bil til leie og såkalt ridesharing-service. Tjenesten har blitt svært populær i store deler av verden, ofte til lokale taxisjåførers store fortvilelse.

I fjor lanserte Uber en tjeneste kalt Uber X i den spanske storbyen, hvor selskapet benyttet seg av yrkessjåfører med lisens.

Det førte til store protester blant vanlige taxisjåfører, som streiket i kjølvannet av lanseringen. Nå har den katalanske regjeringen bestemt at taxitjenester som Uber X kun får plukke opp passasjerer som har booket minst 15 minutter i forkant.

– De nye restriksjonene gir oss intet annet valg enn å trekke Uber X mens vi evaluerer vår fremtid i Barcelona, sier en talsmann for Uber.

I Madrid streiker taxisjåfører for å forsøke å oppnå de samme restriksjonene også der.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Dette vil Nasdaq-sjefen gjøre med bygningen om de får kjøpe Oslo Børs
01:16
Publisert: