Forrige fredag ble en lastebil kapret og kjørt inn i en folkemengde i Stockholm. Fire personer er døde etter angrepet, og 15 personer er skadd. Også i Nice, Berlin og London har det vært lignende angrep de siste årene.

Forbundsleder i Norsk Transportarbeiderforbund, Lars Johnsen, sier til P4 at de vil diskutere tiltak for å hindre kapringer av tunge kjøretøy, siden de frykter at slike angrep også kan skje i Norge.

Teknologi

– Det finnes teknologi som kan gjøre det vanskeligere å kapre disse kjøretøyene. Kodesperre er en mulighet, men det vil trolig føre til senere leveranser i transportnæringen. En annen løsning kunne vært en teknologi som kunne sperre drivstofftilgangen utenfra, sier Johnsen.

Han sier de bør gjøre det som er praktisk mulig å gjøre, men at man aldri kan gardere seg hundre prosent mot slike hendelser.

I Sverige har landets infrastrukturminister Anna Johansson allerede kalt inn bransjen til et møte nå på torsdag for å diskutere tiltak, ifølge Sveriges Radio.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.