– Vi håper å ha flere diskusjoner i løpet av de kommende ukene, ettersom vi er bestemt på å gjøre ting riktig i London.

Det sa Uber i en pressemelding, gjengitt av Reuters, etter at selskapets ferske konsernsjef Dara Khosrowshahi i dag møtte leder Mike Brown i Londons transportselskap, Transport for London (TFL).

Reuters har påpekt at Uber tidligere har lykkes med å få til en lisens, til tross for skeptiske myndigheter, ved å tilby seg å dele data og love å betale bøter og avgifter, og mener Khosrowshahi trolig ville gjøre det samme i dagens møte.

Møter motbør

Transportplattformen Uber har møtt motbør de fleste steder det har forsøkt å etablere seg, også i Norge. I London har man inntil 30. september hatt en lisens til å drive, men denne ble ikke fornyet av TFL, som mente Uber ikke oppfylte de strenge kravene til Londons taxi- og private transporttjenester (se faktaboks).

Etter møtet kom TFL med følgende uttalelse:

– Dagens konstruktive møte sentrerte rundt hva som må til for at vi kan sikre en blomstrende taxi- og privattransportmarked i London der alle opererer etter de samme høye standardene, ifølge Reuters.

Får drive videre

Uber har fått lov til å drive videre, mens deres anke behandles. Det gjør at de rundt 40.000 Uber-sjåførene foreløpig kan kjøre som vanlig i London. Ifølge Reuters kan ankebehandlingen ta flere måneder.

Blant britiske politikere er det uenighet om TFLs vurdering av Uber-lisensen.

– Jeg støtter TFLs beslutning – det ville være galt om TFL fortsatte å gi Uber lisens hvis det på noen som helst måte utgjør en trussel for London-innbyggeres sikkerhet, sa ordfører Sadiq Khan i en meddelelse, ifølge BBC.

Storbritannias statsminister, Theresa May, mente imidlertid at reaksjonen var «uproporsjonal» og at man burde legge til rette for at folk får velge selv hva man vil bruke.

– Ja, det er sikkerhetsutfordringer som Uber må adressere, men ønsker at vi får like spilleregler for de private firmaene, og våre vidunderlige London-taxier, sa May ifølge The Guardian.

Møtet skjedde dagen etter at Ubers sjef i Storbritannia, Jo Bertram, trakk seg fra jobben etter fire år i sjefsstolen.(Vilkår)