Den mistenkte 32 år gamle mannen ble pågrepet for voldtekt for tre år siden, men ble senere frifunnet. Søndag kveld ble mannen pågrepet for å ha voldtatt en 25 år gammel kvinnelig passasjer.

Overgrepet skal ha skjedd da 32-åringen kjørte kvinnen hjem fredag. Kvinnen klarte imidlertid å skrive ned sjåførens nummer og ta et bilde av bilen han kjørte, opplyser politiet.

– Ikke bakgrunnssjekk

Politiet vurderer å rette søksmål mot taxitjenesten fordi de mener mannen som benyttet seg av taxi-appen, ikke har blitt bakgrunnssjekket.

– Etterforskningen har avslørt store mangler med selskapet. I tillegg til manglende bakgrunnssjekk er det heller ikke GPS i bilene, sier Deepak Mishra i New Delhi-politiet.

I en uttalelse skriver taxitjenesten at det ikke er klare regler i India for bakgrunnssjekk, og at de samarbeidet med indiske myndigheter om å få på plass dette.

Forbudt i flere byer

Ubers forretningsmodell går ut på å la personer sitte på med frivillige sjåfører som registreres i selskapet. Tjenesten er forbudt i byer som Barcelona, Brussel og Berlin og har mange steder kommet i konflikt med den etablerte drosjenæringen.

Etter flere tilfeller av gjengvoldtekter i hovedstaden New Delhi den siste tiden har indiske myndigheter satt i verk flere tiltak som skal bidra til å ivareta kvinners sikkerhet i storbyen. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.