Venstre krever at staten bruker 105 millioner kroner til rabatt på togreiser også i storbyene.

Det er imidlertid usikkert om de andre partene i budsjettforhandlingene sier ja. Det melder VG.

Venstres stortingsrepresentant Abid Raja mener det er feil signal å droppe de mest folketette områdene i rabattordningen for togpassasjerer.

Hans parti vil derfor øremerke 105 millioner kroner i subsidier til rabatt på månedskort på tog i Oslo-området, Bergen, Trondheim og Stavanger, i tillegg til de 67 millionene som ble lagt inn i statsbudsjettet i fjor.

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) bekrefter overfor avisen at det pågår en prosess hvor Ruter, NSB og Samferdselsdepartementet er involvert.

– Oslo og Akershus får allerede langt mer penger enn tidligere til kollektivsatsing. Når det gjelder billettpriser på tog så må vi sikre at alle byer behandles likt. Hva resultatet blir, gjenstår å se, har han sagt tidligere. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.