– Volvo Cars har som et forebyggende tiltak, og av sikkerhetsmessige grunner, besluttet å tilbakekalle 2 183 701 biler på verdensbasis på grunn av et potensielt problem med en stålkabel i setebeltet i bilenes forseter. I Norge tilbakekalles 84 094 biler, skriver Erik Trosby, Pr- og kommunikasjonssjef i Volvo Car Norway i en epost til DN.

Volvo opplyser om at de berørte bilmodellene er S80, S80L, V70, XC70, S60, S60CC, S60L, V60 og XC60. Bilene er produsert i perioden 2006 til 2019.

Trosby opplyser om at de berørte bileierne vil bli kontaktet og få feilen fikset gratis.

Feil ved beltefestet

Det er avdekket en systematisk feil i den fleksible stålkabelen ved den ytre festeanordningen til setebeltet i bilens forseter, der kabalen, under visse og sjeldne omstendigheter, kan få slitasjeskader.

Volvo ved Trosby opplever at dette i ytterste konsekvens kan føre til at beltet helt eller delvis mister evnen til å stramme. Selskapet opplyser om at de ikke har fått innmeldt noen ulykker som følge av feilen.

– Tilbakekallingen gjøres fordi sikkerhet er av aller høyeste prioritert for Volvo og gjøres som et forebyggende tiltak for å unngå potensielle problemer i fremtiden, forteller Trosby.

Kommentere ikke kostnader

– Det er biler som er produsert på EUCD, som er den plattformen bilene våre ble laget på før. Så det gjelder ingen av de nye modellene som Volvo selger i dag. Dette er en plattform som er blitt faset sakte ut, sier Trosby.

Volvo byttet plattform for de nye modellene i 2014.

– Dette blir vel dyrt for dere?

– Kostnadene til det kommenterer vi ikke, men det som er viktig for oss er sikkerhetsmessig, nå som vi har oppdaget feilen.

– Når ble feilen oppdaget?

– Undersøkelsene som ble gjort på fabrikken i Göteborg ble avsluttet i juni. Så det er selvfølgelig ganske fort, vi har gått ut så fort vi er sikre på at vi har sett en systematisk feil, svarer Trosby. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Volvo-sjefen startet med motor som valgfag og jakken full av tennplugger
Rita Kristin Broch er ny sjef for Volvo Cars Norway.
00:40
Publisert: