Den nye kollektivterminalen på Voss blir forsinket fordi det statlige Jernbaneverket og det statlige eiendomsselskapet Rom ikke blir enige om finansieringen.

Etter planen skulle byggingen av den nye kollektivterminalen for buss-, tog- og taubanepassasjerer starte neste år.

Men nå går det mot utsettelse fordi Rom Eiendom, som er et datterselskap av NSB, og Jernbaneverket ikke blir enige om finansieringen av sin del av prosjektet til 60 millioner kroner, skriver Bergens Tidende.

Terminalen inngår i en helhet med nytt hotell og gondolbane.

Uenigheten gjelder terminalbygget til 32 millioner kroner. Fylkeskommunene står for halve beløpet, mens Jernbaneverket har bevilget åtte millioner og mener Rom eiendom bør betale resten.

«Jernbaneverket har ikke budsjett for å kunne øke sitt bidrag fra åtte til 16 millioner kroner. ROM Eiendom har heller ikke funnet mulighet for å gå inn med midler i prosjektet,» skriver selskapet i et brev.

Fylkesrådmann Rune Haugsdal orienterte i forrige uke fylkesutvalget om at byggestarten ville bli utsatt.

Når Bane NOR overtar ansvaret for jernbaneinfrastrukturen fra Jernbaneverket neste år, blir også ROM Eiendom overført til Bane NOR.

 

Les også: Kan bli en økonomisk brems

Sjefanalytiker: To land har blitt mye billigere

Her er alle bilnyhetene fra Paris

 

Se DNtv:

Sjekk den nye, spreke suven fra BMW
BMW fyller x-rekken med ny modell.
00:55
Publisert:
 

Tror fremdeles på marked for diesel-SUV
Audi skal selge 1300 nye av den suven Q5.
01:14
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.