Utålmodige passasjerer måtte likevel dra på smilebåndet da lokføreren over høyttaleranlegget i syvtiden tirsdag morgen annonserte årsaken til at toget fortsatt sto på perrongen på Drammen stasjon, fem minutter etter ordinær avgang.

– Vi har problemer med et par svaner som oppholder seg på broen og nekter å flytte seg. Vi må sende ut noen for å jage dem før vi kan kjøre.

Svanene førte til en rekke forsinkede tog tirsdag morgen, men de standhaftige svanene ble etter hvert flyttet og etter drøyt 20 minutter kunne togene igjen krysse broen.

– For de av dere som lurer på hva som har skjedd, kan jeg fortelle at det var et svanepar som ville sette bo og stifte familie på broen. De har nå fått hjelp til å finne seg et annet sted å bygge reir, og vi håper at dere har forståelse for at måtte ta hensyn til dem, forklarte lokføreren og vakte allmen latter.

Drammensbanen er en av Norges tettest trafikkerte strekninger og brukes av flere lokalpendlertog, samt av fjerntog til og fra Sørlands- og Bergensbanen, ifølge Banenor. I tillegg kommer godstrafikken.

Forsinkelsene førte til fulle tog og flere passasjerer ble avvist og måtte vente på senere avganger, blant annet i Asker. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.