Da det ble kjent at NSB ville registrere navnet Vy, sa styreleder i selskapet, Dag Mejdell, dette om rettighetene til navnet:

– Vi mener vi har de rettighetene vi trenger for å bruke det navnet vi har bekjentgjort, så jeg er ikke bekymret for det.

Nå skriver TV 2 at advokatkontorene Simonsen Vogt Wiig og BAHR vurderer mulig søksmål mot NSB for å ha brutt lov om god forretningsskikk.

– NSB krenker rettighetene vi har til navnet vårt, sier den daglige lederen i et av firmaene som allerede bruker navnet Vy, nemlig kommunikasjonsbyrået Vy. som har hatt navnet siden 2015.

– NSBs nye navn vil føre til en klar svekkelse av Vy Communications varemerke og identitet, sier daglig leder Fredrik Rommen.

Konsernadvokat i NSB, Otto Kittil Sivertsen Roheim, ønsker ikke kommentere saken utover følgende kommentar:

«NSB ønsker å ha dialog med (annet selskap. red anm.) og Vy Communication direkte, ikke gjennom media», skriver han til TV 2.

Også en annen aktør som bruker merkenavnet Vy har engasjert et advokatkontor, og mener NSB kan ha brutt lov om god forretningsskikk. Dette selskapet har også patentert navnet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.