- Vy har et viktig samfunnsoppdrag og skal fortsatt sørge for et tilbud til de som må reise. Men i en situasjon som denne, når billettinntektene stopper helt opp, må vi gjøre det vi kan for å redusere egne kostnader. Derfor sender vi nå ut permitteringsvarsel til over 400 medarbeidere som blir helt eller delvis permittert fra midten av april, sier konsernsjef i Vy Geir Isaksen i en pressemelding.

Konsekvensene av koronaviruset er store for togselskapet, som nå må permittere en rekke ansatte. Det er over 700 ansatte i Vy buss som er permittert. Fredag fikk 400 ansatte i Vy tog permitteringsvarsel.

I alt er over 1.100 av Vys totalt 9.500 ansatte helt eller delvis permittert.

- Vi håper vi kommer raskt tilbake til en mer normal driftssituasjon der mange igjen kan reise kollektivt, slik at alle kan komme tilbake på jobb. Samtidig må vi være forberedt på at det vil ta lengre tid enn vi liker, før effekten av korona-krisen er borte, sier Geir Isaksen.

Redusert kapasitet

Selskapet forteller også om kraftig redusert kapasitet og innstilte nattog som følge av de strenge smittevernstiltakene. Isaksen varsler om flere kutt i tilbudet.

- Vi opprettholder fortsatt et tilbud som møter det samfunnsoppdraget vi har, men utelukker ikke at det komme ytterligere justeringer i tilbudet i tiden fremover dersom situasjonen vedvarer, forteller Isaksen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.