Kvikkas' underleverandør Norpost tyr til drosje for å levere lørdagsavisene ved tre steder i Norge. Norpost-sjefen innrømmer at de har vært for dårlig forberedt.

– Taxisjåførene har lokalkunnskapen. Jeg skyr ingen midler. Vi kan ty til hest eller snøscooter så lenge avisene kommer fram, sier administrerende direktør i Norpost Geir Feltstykket til NRK.

Fra sist helg tok de i bruk drosje for å levere lørdagsaviser i Flå og Geilo i Hallingdal, samt i Kristiansand.

Denne uken har det vært krisemøte i Norpost som følge av lørdagsaviskaoset. Selv helikopter har blitt nevnt som et mulig transportmiddel, sier den administrerende direktøren, som innrømmer at Norpost har vært for dårlig forberedt.

Ser på å droppe regningen

Flere lokalaviser vurderer nå å ikke betale Kvikkas' regning på 1,2 millioner kroner for leveringen av lørdagsavisene, blant annet leder i Firda.

Kvikkas overtok lørdagsdistribusjonen fra Posten etter å ha vunnet et anbud fra Samferdselsdepartementet. Eierkonsernene i lokalavisene, anført av Amedia og Polaris har nå bedt Mediebedriftenes Landsforening om en juridisk vurdering av avisenes handlingsrom opp mot avtalen mellom Kvikkas og Samferdselsdepartementet. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.