Brasiliansk politi hevder alle de norske grupperingene som er pågrepet i Natal har koblinger til B-gjengen.

Under pressekonferansen onsdag presenterte politiet et omfattende kart med 34 navn. Denne kartleggingen av personer i og rundt det norske miljøet i Natal har vært sentral i det brasilianske politiets arbeid med å rulle opp saken, skriver Dagens Næringsliv.

Brasiliansk politi opplyste overfor DN i går at det mener å kunne påvise koblinger mellom B-gjengen og alle disse fire ulike grupperingene med norske eiere.

DNtv: Slik ble B-gjengen avslørt


Gudfaren
- Vi har konkrete bevis for at B-gjengen sendte ulovlige penger fra Norge til alle de andre som er fengslet her i Brasil, sier etterforskningsleder Romulo F de Berredo Menezes i det føderale politiet (PF).

Brasilianere elsker kallenavn, derfor er B-gjengens leder omtalt som Poderoso Chefao - eller Gudfaren - av det Føderale Politiet.

- Alle da andre norske gruppene opptrådte separat fra andre, men alle drev business med B-gjengen, sier Romulo Berredo til DN i Brasil.

Tok de "letteste" først
Ifølge brasiliansk politi har flere enn de som er pågrepet vært under etterforskning, men på grunn av sakens kompleksitet har man i aksjonen konsentrert seg om de mest åpenbare tilfellene.

- Det har vært en utrolig vanskelig etterforskning. Noen av pengene er overført på lovlig måte. Andre har vært ulovlige. Men vi endte opp med dem som var mest åpenbare og lettest å ta. Dessuten var det viktig å begrense B-gjengens aktivitet sier Berredo til Dagens Næringsliv.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.