- Hvorfor var ikke Brustad sint på Røkke de to dagene som gikk fra hun ble informert til handelen ble gjennomført? spør Høyres Torbjørn Hansen.

- Vi ønsker å få alle kort på bordet når det gjelder håndteringen av denne saken: Vi har merket oss fra media at næringsministeren skal ha blitt orientert to dager før avtalene ble inngått og gjennomført. Samtidig ser vi at Sylvia Brustad forsøker å markere avstand til Kjell Inge Røkke. Men her er transaksjoner gjennomført og vårt spørsmål blir hvorfor nærings- og handelsministeren ikke gjorde noe med dette da hun ble orientert, sier Høyres næringspolitiske talsmann Torbjørn Hansen til DN.no.

Ifølge VG sier sentrale regjeringskilder at næringsministeren nå skal være så forbannet på hovedaksjonær Kjell Inge Røkke i Aker at hun vurderer å få hele Akers salg til Aker Solutions annulert.

Les også: Næringsministeren forbannet på Røkke

- Det er lite troverdig at Brustad er sint på Røkke nå. Hvorfor var hun ikke sint på Røkke de to dagene som gikk fra hun ble informert til handelen ble gjennomført? spør Høyre-representanten.

Han har sendt næringsministeren et et brev med en serie helt konkrete spørsmål om transaksjonene.

- Svarene Brustad gir, og de uavhengige granskningene, vil avgjøre om Høyre vil følge opp Brustads håndtering i kontrollkomiteen. Dersom det viser seg at Brustad var fullt informert om dette og unnlot å foreta seg noe, vil Høyre vurdere statsrådens fremgangsmåte opp mot den nye Ansvarslovens paragraf 4 og paragraf 10, sier Hansen.

Les også: Hoder kan rulle etter Aker-bråket

Her er spørsmålene Hansen stiller til næringsministeren:

1. Når ble statens styrerepresentant i Aker Holding, Berit Kjøll, informert om de planlagte transaksjonene til Aker Solutions?

2. Når informerte Berit Kjøll Nærings- og handelsdepartementet om de planlagte transaksjonene? Og hvordan og til hvem ble denne informasjonen gitt?

3. Nøyaktig hvilke opplysninger fikk departementet av Berit Kjøll?

4. Var departementet kjent med planene før det ble informert av Berit Kjøll? I tilfelle når, av hvem og hvilke opplysninger fikk departementet?

5. Nøyaktig hvilke kontrollspørsmål stilte departementet da det ble kjent med planene, og hvilke svar ble gitt?

6. På bakgrunn av den informasjon som ble gitt, hva foretok departementet seg?

7. Hvis departementet valgte å ikke foreta seg noe, hva var begrunnelsen for det?

8. Kan departementet reversere avtalen?(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.