Søndag tok Miljøverndepartementet kontakt med lederne for Naturvernforbundet, Bellona, Zero og Natur og Ungdom. De ble bedt om å troppe opp hjemme hos statsråd Erik Solheim på St.Hanshaugen i Oslo mandag morgen klokken 08.30.

I det hemmelige møtet igår informerte Solheim under forutsetning av full fortrolighet de fire miljøorganisasjonene om at regjeringen planlegger å utsette månelandingen på Mongstad i nye to år, skriver Dagens Næringsliv.

Investeringsbeslutningen, som ifjor ble utsatt fra 2012 til 2014, planlegger regjeringen nå å skyve til 2016.

Stortingsmelding
Regjeringen vil i løpet av kort tid legge frem en stortingsmelding som igjen skaper tvil om Jens Stoltenbergs prestisjetunge CO2-rensing på Mongstad overhodet lar seg realisere.

Frem til i dag har regjeringen basert fremdriften på at den såkalte aminteknologien som Aker Clean Carbon leverer er den mest modne. Nå skal prosjektet gjøres teknologinøytralt. Det kan ifølge DN rokke ved troen på CO2-håndtering som en av løsningene på klimautfordringen.

- Det finnes ikke maken til skandale hvis regjeringen utsetter investeringsbeslutningen om rensing av Mongstad en gang til. Skadevirkningene av det regjeringen nå holder på med for det internasjonale karbonfangstarbeidet, er enorme. Jeg kan ikke tro at regjeringen vil utsette på bakgrunn av aminproblematikken. Det potensielle helseproblemet kreftfremkallende nitrosaminer er nå fullstendig tilbakevist. Hvis det fortsatt er et problem med nitraminer, er det bare å pålegge rensing av NOx som igjen vil resultere i at det dannes mindre nitraminer, sier Bellona-leder Frederic Hauge til DN.

Les også: Store forventninger til CO2-rensing på Mongstad

<b>KrF mener klimaforliket er dødt</b>

<b>Høy skepsis til månelanding</b>

<b>- Regjeringen har gitt opp miljøpolitikken</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.