Terra Securities’ konkursbo saksøker Citigroup Inc. i USA for mer enn 200 millioner dollar - rundt 1,2 milliarder norske kroner.

Les:
Saksøker Citigroup for 1,2 milliarder kroner

Med på søksmålet er kommunene Bremanger, Hattfjelldal, Hemnes, Kvinesdal, Narvik, Rana og Vik.

- Måtte kutte kraftig
Marta Finden Halset (Ap) ble ordfører i Vik kommune like etter at Terra-boblen sprakk. 26 millioner kroner gikk tapt.

- Vi er i utgangspunktet en rik kraftkommune, men det er like smertefullt å måtte kutte i tjenestene sine uansett. Det har vært en tøff tid, men innbyggerne våre har vist forståelse, sier Marta Finden Halset til DN.no.

Terra-smellen førte til at Vik kommune, som er vant til å ha god råd, måtte kutte drastisk i tilbudet:

- Vi har tømt svømmebassenget, lagt ned en ungdomsskole, lagt ned mange tjenester for eldre, og den kommunale infrastrukturen har fått lide. Nå har vi tro på å få tilbake pengene våre, sier Vik-ordføreren.

Krever erstatning for tapene
Narvik var den første kommunen som vedtok å prøve å få tilbake noen av det den hadde tapt. I august ifjor ble vedtaket fattet.

Les:
Narvik vurderer sak mot Citigroup

Siden har også de andre seks kommunene som ble rammet av Terra-skandalen hengt seg på.

Saksøkerne ønsker erstatning for selskapsaksjonærenes konkurstap og kommunenes investeringstap.

Fakta om Terra-saken (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.