Bernt Stilluf Karlsen (58), partner og styreleder for rådgivningsfirmaet ProCorp, mener krisepakken regjeringen jobber med er urettferdig overfor privat sektor, skriver Dagens Næringsliv.

Les også: Stoltenberg vurderer skattekutt

"Fryktelig usolidarisk"
- Regjeringen planlegger å pøse penger inn i offentlig sektor, men har så langt ikke et eneste tiltak på bordet for privat konkurranseutsatt sektor. I dag har vi milliarder av oljekroner på bok. Profilen på den krisepakken regjeringen jobber med nå, er at offentlig sektor ikke skal gjennom noen krise. Regjeringens strategi er: «Offentlig sektor skal få en masse penger. Dere i privat sektor skal avgi arbeidskraft.» Det er en fryktelig usolidarisk måte å løse finanskrisen på, sier Stilluf Karlsen til DN.

Karlsen var i sin ungdom nestleder i Unge Venstre, og har etter det DN forstår gitt innspill til en av opposisjonsgruppene som forbereder mottagelsen av krisepakken regjeringen skal presentere 26. januar.

- Både offentlig og privat sektor er i samme båt, men Stoltenberg lager kun tiltak for den ene siden av båten. Da får man ikke noe fellesskapsfølelse. Dette vet jeg er et dilemma også innad i LO, sier Karlsen.

«Ikke peiling»
Jens Stoltenberg sier følgende om Stilluf Karlsens utspill:

- Dette er med respekt å melde absolutt, totalt feil. Dette er bare tull. Han har jo ikke peiling, han vet jo ikke hva slags tiltak vi kommer til å komme med.

Stoltenberg ramser opp tiltakene mot følgene av finanskrisen: Rentekutt, bankpakke, lån til eksportindustrien og varsel om økte bevilgninger til veiutbygging og oppussing av skolebygninger, noe som vil generere oppdrag for privat sektor.

- De tiltakene vi har kommet med har vært rettet mot privat sektor. Vi har varslet nye tiltak, og også disse vil bli rettet mot privat sektor, sier en stønnende statsminister til DN.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.