Nok en gang går en av Norges mest erfarne investorer Øystein Stray Spetalen i strupen på oljefondet.

Under Skagenkonferansen i januar sa han at at han mener at forvaltningen av Oljefondet koster mellom 15 og 20 milliarder kroner i året, altså langt mer enn det Oljefondet selv oppgir.

Les også: -Den største finansielle katastrofen noensinne og Spetalen slår tilbake

I et intervju med DN.no i dag sier Slyngstad at den samlede kurtasjen i fjor var på 819 millioner kroner.

Kun kurtasje
Det mener Spetalen er et altfor lavt tall.

–819 millioner kroner er kun kurtasje. I tillegg kommer forvaltningskostnadene på de som forvalter pengene for Oljefondet. Deretter kommer kurtasjen disse forvalterne disse legger igjen, sier han til HegnarOnline.

I tillegg peker han på at man også får påslag på kjøp og salg av aksjer og obligasjoner.

- Mange handler innenfor aksjer og obligasjoner er nettopriser der kurtasjen er ukjent men allerede pakket inn i prisen oljefondet betaler. Alt dette er garantert ikke med i tallet på 800 millioner, sier Spetalen til nettstedet.

– Oljefondet gjør alt de kan for å skjule sannheten og fakta. Det skaper dessverre grunn til stor skepsis, avslutter han.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.