Sammen med sin tvillingbror Asle Sudbø gikk den nå diskrediterte forskeren ut i Adresseavisen i fjor og advarte spesielt kronikere mot å bruke betennelsesdempende medisiner som Ibux, Ibuprofen og Naproxen.

Nedringt
– Etter Adresseavisen-oppslaget ble vi nedringt av både engstelige pasienter og leger som fryktet at de ikke lenger kunne bruke betennelsesdempende midler av denne typen, sier avdelingsoverlege Steinar Madsen i Statens Legemiddeltilsyn til Adresseavisen.

Han mener pasienter er blitt påført unødige lidelser som følge av advarslene fra kreftforskeren.

Store smerter
– Pasienter kan ha levd med store smerter helt unødvendig som følge av at de fryktet bivirkninger av smertestillende medisiner, og lot være å ta dem, sier Madsen.

Også flere leger skal ha blitt skremt av Sudbøs forskningsresultater. Dette medførte at de satte pasienter på medisiner av den nye typen, såkalte Cox-2-hemmere, som Madsen mener gir større risiko for hjerneslag og hjerteinfarkt.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.