– Vi vil med disse linjer rette en uforbeholden unnskyldning til landets statsminister Jens Stoltenberg, for at hans medvirkning på Aker-dagen 2. april nå har blitt gjenstand for kritikk, skiver Røkke i brevet.

«Vi var – og er – takknemlige for at Stoltenberg takket ja til vår invitasjon. Han ble invitert for å snakke om pionerskap innen politikk, næringsliv og miljø.»

– Det var ikke en del av opprinnelig plan at dette programmet skulle sammenfalle med offentliggjøringen av avtaler som i ettertid har vist seg å være kontroversielle. Det var slett ikke en del av planen at han skulle behøve å forholde seg til – og kommentere – disse avtalene, heter det i brevet som er undertegnet Kjell Inge Røkke og konsernsjef Øyvind Eriksen. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.