(Sundvollen): Frps nestleder Per Sandberg stoppet på Joker for å kjøpe rasjoner til forhandlingene, og hastet inn til Sundvollen trillende på en koffert med et kobbel av journalister rundt. Han ville ikke røpe mye før forhandlingene setter i gang.

- Forhandlingene blir ikke nødvendigvis lettere uten Venstre og KrF, det ligger en avtale i bunn. Vi finner ut i løpet av dagen hva som blir de vanskelige sakene. Vi setter dagsorden når vi møtes nå, sier Sandberg.

Valgte uavhengig hotell
Hotellet ble booket for halvannen uke siden. Forhandlingsdeltagerne blir vartet opp med kortreist lokal mat - til lunsj fikk de fisk og skalldyr.

- Vi er et selvstendig eiet hotell, ett av få på østlandet, og det tror vi er noe av grunnen til at de valgte oss. Vi tilfredsstiller også alle kravene til hotell, vi er både klimanøytralt og svanesertifisert, sier eier og vertinne Cecilie Laeskogen.

Forhandlingene holdes i den nye konferansedelen av hotellet fra 2010, og Høyre og FrP har de to øverste etasjene i tårnet på bygget. Der kan de jobbe uforstyrret på et møterom med fire tilhørende grupperom, og en takterrasse hvor de kan nyte høstsolen.

Opprinnelig var det satt av 20 rom til partiene med tanke på fire partier i forhandlinger, men det ventes at noen deltagere også pendler til og fra Oslo . Laeskogen ville ikke si hvor mye de tjente på dette, men "pris var ikke det viktigste for dem, og vi er heller ikke det dyreste hotellet", sier hun.

Les også:

<b>- Samarbeidsavtalen et nederlag for Erna Solberg</b>

<b>- Sier nei til historisk mulighet</b>

<b>Siv ber om tålmodighet fra sine egne</b>

<b>- Ingen stor ulempe at Lofoten utsettes</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.