- TA Invest gjorde eiendomsinvesteringer i 2005-2007. Lite i Oslo, mest i Trondheim, fortalte Eva Karin Haugen i Oslo tingrett tirsdag. 

Haugen, som nekter straffskyld, startet sin forkl#229 i retten tirsdag. Hun fortalte at den heftige investeringen i leiligheter i Trondheim skjedde fordi de mente utleiemarkedet i hennes barndomsby rundt 2005 var i fyr og flamme.

- Leilighetsmarkedet i Trondheim var i 2005-2008 nesten høyere enn i Oslo. Mente at det ville gi sikre inntekter inn i klubben, sa Haugen.

- Vi hadde en opplåningsprosent på 50-60 prosent. Resten var kontant kapital fra investeringsklubben, sa Haugen under sin frie forkl#229 i Oslo tingrett.

Saken:
Berammet:

Investeringsklubb
Eva Karin Haugen omtalte i hovedsak TA Invest som en investeringsklubb, og ikke en aksjespareklubb, slik det står i klubbens statutter.

- Var medlemmene klar over at dere brukte pengene til eiendomsinvesteringer, ville tingrettsdommer Morten Bjone vite.

- Nei. Medlemmene var ikke orientert, svarte Haugen.

Kunne klart seg
Nå, nesten fem år etter at korthuset falt sammen og etter at det tidligere samboerparet er tiltalt for blant annet grovt bedrageri av 313 millioner kroner, mener Haugen at eiendomsinvesteringene ville ha reddet klubben, om ikke så mange medlemmer hadde bedt om innløsning samtidig.

- Hadde vi fått fullført det prosjektet, tror jeg situasjonen for oss ville vært helt annerledes i dag, sa Haugen fra vitneboksen.

Hun fortalte også at de to hadde tatt opp privat gjeld for å løse ut aggressive medlemmer. I tillegg hadde familie skutt inn penger på slutten - angivelig for å gi de to pusterom.

- Vi formidlet at vi trengte kapital for å løse ut aggressive medlemmer. Rørosbanken har dokumentasjon på dette, utdypet hun.

Haugens forkl#229 står i kontrast til det medtiltalte Per Sten Andersen tidligere har forklart retten. Han har fortalt at han ikke var klar over at klubbens penger ble brukt til eiendomshandler og har også lagt alt ansvaret for andre investeringer på sin tidligere samboer.

Resten av tirsdagen er satt av til aktors utspørring av Haugen, før hennes forsvarer overtar. Deretter vil Andersens forsvarere og dommerne og den sakkyndige i saken få stilt den tidligerere aksjemegleren spørsmål.

LES OGSÅ:

Droppet å føre opp TA Invest-millioner i selvangivelsen

- Det skulle tatt seg ut. Jeg kunne ikke ta penger fra medlemmenes konto

Betjente privat boliggjeld på 70 mill. på lektorpensjon

Erkjenner ikke straffeskyld for TA Invest-bedrageri

Aktor ber ikke om erstatning for TA Invest-medlemmene

Les også på DN.no:

<b>Saksøker norske myndigheter: Mener de går glipp av 40 mrd.</b>

<b>Gigantselskap i Kina vil ut</b>

<b>Asia i dag: Økt systemrisiko i Kina</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.