Politiet har i dag nedjustert antall omkomne etter terrorangrepet på Utøya til 68. Det kommer frem på en pressekonferanse i Politihuset i Oslo mandag ettermiddag.

Tallet er dermed nedjustert fra 86, som er det tallet politiet har operert med siden lørdag.

Samtidig opplyser politiet at antall omkomne etter bombeangrepet i Oslo har steget til åtte. Politiet understreker at dødstallene etter angrepene i Oslo og på Utøya fortsatt kan stige siden redningsmannskaper fortsatt søker etter savnede.

Politidirektør Øystein Mæland opplyste på pressekonferansen at nedjusteringen fra «minst 80», som var tallet lørdag morgen, skyldtes at man fredag natt måtte legge størst vekt på å ta seg av de overlevende. Samtidig var det viktig at tallet som ble oppgitt fredag kveld, nemlig 10, ble korrigert, sa Mæland.

Finsøket på Utøya vil bli avsluttet mandag kveld, men de kriminaltekniske undersøkelsene på øya vil fortsette til torsdag. Søket i vannet vil fortsette.

I alt 40 personer er i gang med identifiseringsarbeidet og også dette arbeidet vil være avsluttet på torsdag, opplyser politiet.

I søket i Oslo sentrum har politiet nå tatt i bruk hunder i søket i de delene av bygningene der det er begrenset fremkommelighet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.