Statoils milliardinvesteringer i Algerie de siste årene er årsaken til flyttingen, skriver Dagens Næringsliv.

Det var avdøde utenriksminister Johan Jørgen Holst som opprettet ambassaden i Tunisia i forlengelsen av Oslo-prosessen på begynnelsen av 1990-tallet.

Holst ville at Norge skulle være til stede i hovedstaden Tunis fordi PLO på den tiden flyttet sitt hovedkvarter til landet.

Tidene er endret
Nå er tidene og forholdene endret etter at Statoil kjøpte seg inn i nabolandet Algerie for fem milliarder kroner i 2003. Så langt har Statoil investert totalt 12 milliarder kroner i det nordafrikanske landet.

Utenriksråd Sven Svedman sier at UD har arbeidet med en flytting i noen år.

– Etter en helhetsvurdering har vi bestemt å flytte vår ambassade fra Tunisia til Algerie. Vi har økonomiske interesser gjennom olje og gass som er særlig knyttet til Algerie og Libya. Statoil er en viktig del av dette. Bistand til næringslivet er viktig i vårt arbeid, sier utenriksråd Sven Svedman.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.