En feil i tingretten og mangelfull postsjekk i Økokrim gjør at tidligere Eltek-sjef Morten Angelil håper å bli endelig frikjent for ulovlig innsidehandel, skriver Dagens Næringsliv.

Økokrim rakk ikke å anke innen fristen.

Angelil var sjef for det børsnoterte selskapet Eltek da han en januardag i 2008 ble pågrepet, satt på glattcelle og varetektsfengslet i to måneder etter å ha blitt siktet for ulovlig innsidehandel.

Først fem år senere kom dommen, der Angelil ble frikjent for begge tilfellene av ulovlig innsidehandel, men dømt for skatteunndragelse.

Han anket skattedelen av saken på stedet.

Økokrim var ikke tilstede, og fikk ikke med seg at Angelil hadde anket saken.

Men Økokrim hadde liikevel fått anken som var vedlagt en forsendelse med sakens dokumenter fra tingretten. Hadde Økokrim oppdaget dette, kunne Økokrim ha anket innsidedelen av saken innen fristen.

Lagmannsretten avgjør
Da dette ble oppdaget, sendte Økokrim sporenstreks en anke.

Nå blir det opp til lagmannsretten å vurdereå ta stilling til Angelils anke.

Hvis den tas til behandling og det blir ny runde i lagmannsretten, blir spørsmålet om Økokrims anke også skal tas til følge, selv om den kom for sent.

Wikborg Rein-advokat Arne Didrik Kjørnæs, som er Angelils andre forsvarer, sier følgende:

– At det er korte frister i straffesaker, er Økokrim vel kjent med. At Økokrim har sittet og ventet og ikke har undersøkt forsendelsen fra retten, er å bebreide Økokrim, det skal ikke Morten Angelil bebreides for. Derfor bør ikke Økokrim få oppreisning for oversittelse av ankefristen, sier han til Dagens Næringsliv.

Angelil og hans forsvarere forventer at Økokrim ikke får anledning til å anke innsidesaken, samtidig som de forventer at skattesaken tas opp til ny behandling.

Dermed kan Angelil være endelig frikjent for det mest alvorlige forholdet han var anklaget for og den siktelsesposten som fikk ham varetektsfengslet for over fem år siden.

Les også: - Innsidehandel bør være lov



Morten Angelil dømt for grovt skattesvik


<b>Morten Angelil erkjenner straffskyld på flere punkter</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.