Under eksamenene i matematikk i vår strøk halvparten av lærerstudentene ved Høgskolen i Oslo og Akershus.

Det er en dobling siden ifjor. Også i resten av landet er strykprosenten høy.

Under vårens matteeksamen i Oslo strøk hele 47 prosent av studentene. I fjor var tallet 25 prosent, skriver Aftenposten.

Etter konteeksamen er det fortsatt 23 prosent av de rundt 200 studentene som ikke har bestått. Består man ikke matteeksamen, får man heller ikke fullført lærerutdannelsen.

Svake bakgrunnskunnskaper
Studieleder Bjørn Smestad innrømmer at stryktallet er høyt og mener det skyldes svake bakgrunnskunnskaper hos studentene og at enkelte ikke jobber godt nok.

Han møter motbør hos flere av studentene, som peker på store feil og mangler ved det nye lærerstudiet som ble innført i 2010. De melder også om avlyste forelesninger på grunn av sykdom, ferske og dårlige forelesere, for lite plass til studenter i auditorier og klasserom, dårlig tilrettelagt praksis og for lite informasjon om forventninger og krav.

Også andre steder i landet er strykprosenten høy blant lærerstudentene. Høgskolen i Trøndelag hadde 43 prosents stryk på det første mattetrinnet, mens ved Universitetet i Trondheim strøk 33 prosent i matematikk.

Les også: Økonomistudenter forstår ikke ungdomsskolematematikk (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.