Arbeiderpartiet er klart størst på en ny meningsmåling. Partiet går fram med 4,8 prosentpoeng til en oppslutning på 31,5 prosent.

Meningsmålingen viser samtidig at Høyre er klart størst på den borgerlige siden med 25,1 prosent, noe som er en tilbakegang på 5,6 prosentpoeng, men fortsatt en framgang på 8 prosentpoeng siden forrige stortingsvalg.

Arbeiderpartiet har på sin side mistet nesten 4 prosentpoeng siden forrige stortingsvalg, skriver Dagsavisen.

De rødgrønne kollegene SV og Sp opplever to motsatte situasjoner. SV går tilbake med 1,0 prosentpoeng til 5,3 prosents oppslutning, mens Sp går fram med 2,2 prosentpoeng til en oppslutning på 6,0 prosent.

Fremskrittspartiet går fram med 2,0 prosentpoeng til 19,9 prosent.

Dersom dette hadde vært resultatet av et stortingsvalg i dag, ville de borgerlige partiene ha fått ni flere representanter og dermed solid flertall. Høyre og Frp ville imidlertid ikke ha klart å få rent flertall sammen.

Resultatene fra de andre partiene: KrF 4,9 (-0,3), Venstre 5,3 (-1,1), Rødt 1,6 (-0,4) og Andre 0,4 (-0,7).

Les også: Beste Høyre-resultat siden 1981

Tiårsflom for Høyre på ny måling


Frp-velgere strømmer til Høyre

Fremskrittspartiet på vei opp igjen

Rett utfor med Frp

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.