- Vi anser ikke at royalties-avtalen lenger er gyldig. Avtalen hadde uansett ikke noe å si for vår vurdering av Protura-systemet, sier Erling Bergersen i Avinor til Dagens Næringsliv idag.

DN beskrev lørdag kampen om markedet for såkalte lyd- og lysvarslingsanlegg til kraftindustrien. Anleggene skal hindre ulykker mellom luftfartøy og kraftledninger.

Les også:
Sikret seg monopol på radarvarsling
Fikk frekvensgave av Forsvaret

Kampanje mot konkurrent
Da det i 2006 dukket opp en konkurrent til Ocas satte selskapet selv i gang en større kampanje for at konkurrenten Protura skulle miste sin tekniske godkjennelse.

Ocas laget sin egen rapport og ba om et møte med blant annet Avinor for å informere. Møtet endte med at Avinor sendte en bekymringsmelding til Luftfartstilsynet om Protura-systemet - uten å ha vært i kontakt med Protura.

Med Avinors bistand satt Ocas igjen som monopolist i markedet for både lyd- og lysvarslingsanlegg.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.