Lederne i tre fylkespartier samt en stortingsrepresentant går nå åpent ut med sterk kritikk av partileder Liv Signe Navarsetes oppførsel.

De er heller ikke fornøyd med Navarsetes beklagelse, fordi hun ikke beklager selve utskjellingen av senterungdomleder Sandra Borch, men bare hvordan Borch oppfattet det, skriver Dagens Næringsliv.

Det var igår DN omtalte hvordan Liv Signe Navarsete skjelte ut og truet Senterungdommens leder Sandra Borch i fullt påhør av nyinnmeldte ungdommer og en rekke andre deltagere på Dyrøy-seminaret i Troms.

Les også: Navarsete skjelte ut ungdomsleder

Navarsete uttalte til DN igår at hun beklager hvis Borch opplevde at hun ble skjelt ut.

- Uakseptabelt
Flere fylkesledere i Senterpartiet som reagerer sterkt på oppførselen til partileder Navarsete.

Fylkesleder i Sør-Trøndelag, Gunn Iversen Stokke, berømmer Sandra Borch for at hun tar saken til sentralstyret.

– Det er uakseptabelt at en partileder behandler ungdom, og forsåvidt hvem som helst andre, på en slik måte. Det må vi få ryddet opp i, sier Iversen Stokke.

Forstår ikke
I Nord-Trøndelag har fylkesleder Thomas Iver Hallem fått reaksjoner fra medlemmene.

– Utskjellingen er alvorlig, sånn kan vi ikke ha det. Jeg har blitt oppringt av mange medlemmer som er svært kritiske. De skjønner ikke hvordan en partileder kan kommunisere på en slik måte, sier Hallem.

Krever klar beklagelse
Leder av Akershus Senterparti, Ole Morten Geving, mener det er særlig alvorlig at dette handler om ungdom i partiet.

– Hun må komme med en klar beklagelse. Det er all grunn til å beklage både det som ble sagt, men ikke minst måten det ble gjort på, sier Geving.

Les mer i lørdagens utgave av Dagens Næringsliv(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.