Alle som kjøper ny bil i Bergen får nå skilt som starter med SV. Men ikke alle synes det er greit å trille rundt med disse to bokstavene.

Skiltserien SU i Bergen er tom for kombinasjoner, og alle biler som skal registreres blir nå utstyrt med skilt som starter med SV.

– Flere kunder har sagt at deres politiske sympatier ligger på høyresiden, så det er helt uaktuelt å ha SV på registreringsskiltet på bilen de kjøper av oss, sier Nils Georg Borlaug i Gudimbil til Vårt Land.

Han sier at mange som nekter å ikle kjøretøyet med SV-skilter, i stedet velger BS, som er en nummerserie tilhørende Bærum. Andre velger skilt som har tilholdssted i Rogaland, og atter andre velger seg skiltbokstaver fra andre steder i landet – alt for å unngå bokstavkombinasjonen SV.

Borlaug opplyser at man fritt kan velge hvor man vil registrere bilen så lenge det er ledige registreringsnumre i skiltregionen.

Friele velger BS
Bergen-ordfører Herman Friele er blant bilistene som vegrer seg mot SV. Han velger i stedet BS, sier han til NRK.

Friele opplyser at valget også har med salgsverdi å gjøre. Han får bedre betalt når han selger en bil med BS på nummeret.

Gruppeleder for Sosialistisk Venstreparti i Bergen, Oddny Miljeteig, lar seg ikke opprøre av saken, men rister på hodet over folks holdninger.

Hun peker på at den nå utgåtte skiltserien SU som folk har benyttet i årevis, like gjerne kan sees på som «reklame» for SVs ungdomsorganisasjon Sosialistisk Ungdom, forkortet til nettopp SU.

Tidligere har bilister i Bergen og omland kjørt rundt med SP på bilen uten at de gikk av skaftet for det.

Les også: Betalte 87 millioner kroner for bilskilt


<b>Halvorsen: Ikke like godt skoletilbud i hele landet</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.